|

HIJAB DI KALBUIskandar dan Azizah adalah pasangan suami isteri yang bahagia dan berjaya di dalam karier masing-masing. Iskandar merupakan pengusaha restoran makanan Thai dan mereka mempunyai beberapa cawangan di sekitar Lembah Klang. Azizah pula mempunyai perniagaan aksesori wanitanya sendiri.

Kedua-dua pasangan ini tersangat taksub dengan kuasa mistik seperti tangkal, pelaris perniagaan & pendinding. Salah satu pelanggan tetap perniagaan mereka adalah sebuah agensi pelancongan umrah & ziarah.

Pemilik agensi tersebut, Haji Abdullah menawarkan agar keluarga ini mengikuti umrah dan ziarah 10 hari. Setelah berbincang sekeluarga, Iskandar & Azizah bersetuju untuk menunaikan umrah. Mereka berasa terhutang budi dengan agensi ini yang telah memberi sokongan padu semenjak mereka memulakan perniagaan restoran tersebut 7 tahun dahulu.

Iskandar dan Azizah telah bersepakat untuk berlakon sahaja melakukan ibadat kerana mereka belum bersedia untuk melepaskan amalan syirik mereka dan mereka sememangnya jahil dalam hal amal ibadat termasuklah perkara fardu sepertij janabah, puasa dan solat.

Mereka pergi dengan niat hendak membeli belah, mendapatkan batu pelaris, aksesori perhiasan wanita dan juga mengintai peluang perniagaan baru. Pada hari yang dijadualkan untuk ke Mekah, satu kejadian aneh telah menimpa kedua mereka.

Apakah ujian yang perlu Iskandar dan Azizah lalui? Mampukah pasangan suami isteri ini bangkit bertaubat dan berazam tidak akan membiarkan lagi amalan syirik menutup hijab di kalbu mereka sebelum ianya terlambat?

Pelakon: Siti Shahrizah (Eja), Arash Mohd, Mubarak Majid, Wan Maimunah


Posted by Aman on 6:44 PM. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

0 comments for "HIJAB DI KALBU"

Leave a reply

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Followers

Blog Archive

Recently Commented

Recently Added

CEREKARAMA

FILEM MELAYU

telemovie